dimecres, 8 de juny del 2011

LA POBLACIÓ: 9. EL MODEL DE TRANCISIÓ DEMOGÀFICA

  • Fins al començament del segle XX, la població es va caracteritzar per una taxa de natalitat i de mortalitatalta, és a dir, hi havia molts naixements, però també moltes defuncions. (creixement vegetatiu baix)
  • Al segle XX la mortalitat va començar a baixar de manera contínua, però amb alguna crisi com l'epidèmia de la grip del 1918 i a Guerra Civil (1936-1939) .La natalitat també va dismimuïr, però més lentament. La diferència entre la natalitat i la mortalitatva donar lloc a un creixement vegetatiu molt elevat.
  • A partir del segle 1995 la taxa de natalitat va baixar d'una manera espectacular, ja que la mort de Franco va donar lloc a l'entrada a un govern democràitc, que aprovà l'ús de mètodes anticonceptuis. Allò va donar lloc a un creixement vegetatiu quasi nul. Així, i amb les dones incorporades al treball va començar l'envelliment de la població.
  • Hui a Espanya hi ha més de 47 milions d'habitants, d'on 5 milions són estrangers. Però, aquestos immigrants fan que la taxa de fecunditat siga elevada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada